Vůně a chuť vína

Odeslat odpověď


Odpoveď na tuto otázku je nutná pro rozlišení automatizovaných pokusů o registraci.
Smajlíci
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :yes: :no:
BBCode je zapnutý
[img] je zapnutý
[flash] je vypnutý
[url] je zapnuté
Smajlíci jsou zapnutí
Přehled tématu
   

Rozšířit náhled Přehled tématu: Vůně a chuť vína

Re: Vůně a chuť vína

Příspěvek od Josef » 01 kvě 2014 16:29

Nedávno jsme s naším vinařem popíjeli starší ročník ryzlinku rýnského a on se nás ptal co cítíme ve vůni. Chvíli jsem se ostýchal mu to říct, ale pak to ze mě dostal - byla to vůně petroleje a nakonec jsme se shodli, že to je něco jako fermež, no prostě ve vůni byly cítit ropné produkty.
Ono celkově to odleželé víno mělo olejnaté tóny i v chuti. Pro mě trochu nečekaná záležitost, ale čím dál víc se mi to pilo dobře. Budu toho muset ještě trochu víc napít, protože jak jsem následně zjistil, takhle by dobrý naleželý rýňák měl chutnat...

Re: Vůně a chuť vína

Příspěvek od Lukaschek » 08 bře 2014 13:27

Ono to s tím rybízem možná zní trochu básnicky, ale jde o aroma co se uvolňuje z poškozených listů a větviček a je trochu jiné než aroma vlastních plodů. Je to o zkoumání a objevování ... ;)

Re: Vůně a chuť vína

Příspěvek od Weis » 08 bře 2014 13:24

No a co tohle: "propocené sedlo španělského milence"? To místo charakteristiky vína vyvolává spíš další otázky. :lol:

Ale co, víno se pije pro radost a tak proč ne?

Re: Vůně a chuť vína

Příspěvek od Karlos » 06 bře 2014 19:44

Jo tak to mě pobavilo :D .
Nedávno jsem četl o vůni "nalomené větvičky černého rybízu" nebo "buketu okvětních plátků růží" ... Sice to zní vážně divně nebo možná nečekaně poeticky, ale zkuste si k něčemu takovému přivonět a možná na to přijdete.

Vůně a chuť vína

Příspěvek od Maruska » 06 bře 2014 19:36

Ahoj,
jsem tu nová a chtěla bych se zeptat, jak mám rozumět popisu vůně nebo chuti vína? Ještě si umím představit např. vůni/chuť citrusů, ananasu, černého rybízu, švestky, ale co takhle kytice zvadlých růží nebo skořicově muškátový kořínek?

Díky.

Nahoru